Milyen a jó multivitamin?

2015.06.11 22:14

A multivitaminok közül igen nehéz választani, hiszen az egyik hatékonyabban hat a szervezetünkre, mint a másik. Mindkét fontos tehát, hogy megbeszéljük orvosunkkal, hogy melyik multivitamin lenne számunkra a leghasznosabb, figyelembe véve táplálkozásunkat, korunkat és egészségi állapotunkat.

Minőség
A multivitaminok étrend-kiegészítőknek minősülnek, így a különböző szervezetek nem szabályozzák túlságosan. Persze van néhány olyan szövetség, aminek az emblémáját érdemes felkutatni a megvásárolni kívánt trmék címkéjén. Nagyon fontos, hogy mindig meggyőződjünk arról, hogy az adott termék minősége és tisztasága is kiváló: fontos, hogy a multivitaminok ne tartalmazzanak toxikus anyagokat és, hogy a megfelelő higiénés körülmények között hozzák létre.

Vitamintartalom
Egyes vitaminok sokkal fontosabbak az egészséges felnőtt esetében, mint mások. A dietetikusok azt mondják, hogy nagyon fontos, hogy mindig olyan multivitamint válasszunk, amiben a napi beviteli érték 100%-a megtalálható tiaminból, riboflavinból, niacinból, B12-vitaminból, C-vitaminból, D-vitaminból és folsavból. Ha Ön terhes vagy szoptat, akkor még fontosabb a nagy mennyiségű folsav bevitele, mivel ez elengedhetetlen a baba idegrendszerének megfelelő fejlődéséhez. Fontos az is, hogy a multivitaminok a vitaminok mellett fontos ásványi anyagokat is tartalmazanak, például magnéziumot és cinket. Kerüljük a megadózisú multivitaminokat, mert ezek hosszú távon nincsenek jó hatással a szervezetünkre.